Sportcentrum Machteld Stins

SMS Medical Fitness

Het sportcentrum stelt hoge eisen aan de kennis van de (fitness)instructeurs. Onze fitnessinstructeurs hebben CIOS, of de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) afgerond, of zijn nog studerend hiervoor. Daarnaast hebben ze zich nog gespecialiseerd in fitness en sportmassage. Na minimaal 1 jaar werkervaring mogen onze instructeurs ook medische klanten begeleiden. We beschikken over een aantal revalidatietoestellen zodat de bewegingen extra veilig uitgevoerd kunnen worden. Mensen met lichamelijke klachten, of mensen die na revalidatie hun lichaam willen onderhouden, kunnen bij ons zeer goed terecht!

Eerste afspraak:

Telefonisch, aan de balie of direct met de instructeur in de fitnessruimte kan er een afspraak gemaakt worden. De lichamelijke klacht(en) wordt(en) in het intake gesprek uitgebreid besproken. Alle gegevens worden genoteerd. Na dit gesprek zal de persoon met behulp van de krachttoestellen een ‘fittest’ afleggen. Van alle toestellen wordt het gebruikte gewicht en het aantal herhalingen genoteerd. Afhankelijk van je wensen, verwachtingen, en lichamelijke beperkingen maakt de instructeur met behulp van de computer een ‘medisch’ trainingsschema voor je.

Er volgt nog een tweede afspraak om het schema uit te leggen. Alle oefeningen die in het schema staan worden door de instructeur voorgedaan en door de klant nagedaan. De instructeur leert de klant alle oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Na deze twee afspraken ben je vrij om te trainen wanneer je wilt. Toch raden we aan om te trainen op uren met begeleiding. (zie lesrooster) Na een aantal weken kun je deze ‘fittest’ opnieuw doen om te zien of je vooruit bent gegaan. Het trainingsschema kan dan eventueel aangepast worden.